Koreaanse maritieme waterstof brandstofcel-drones betreden de Europese markt.

Datum: 22-04-2021
Het Koreaanse bedrijf Doosan Mobility Innovation (DMI) en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN) zijn een partnerschap aangegaan voor de ontwikkeling van maritieme drones.
|
|
Koreaanse maritieme waterstof brandstofcel-drones betreden de Europese markt.

Het Koreaanse bedrijf Doosan Mobility Innovation (DMI) en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN) zijn een partnerschap aangegaan voor de ontwikkeling van maritieme drones via Nederlandse Gateway. Deze drones zijn voorzien van een waterstof brandstofcel en worden ontwikkeld door Doosan Mobility Innovation.

DMI stelt brandstofcel maritieme drones beschikbaar voor tests en demonstratievluchten om maritieme en offshore toepassingen te onderzoeken. De pilots worden mogelijk gemaakt door METIP (het Maritime Emerging Technology Innovation Programma).

DroneQ Aerial Services, een van de partners van METIP, neemt als drone operator deel aan de exploitatie van de Doosan brandstofcel drones en de uitvoering van de verschillende Europese drone projecten. John Troch, medeoprichter van DroneQ: ”Deze drones hebben een vliegduur van twee uur en zijn bestand tegen slechte weersomstandigheden. Dit maakt ze uitermate geschikt maakt voor complexe maritieme toepassingen.”

Gerelateerd