Actueel

|
Actueel
Nieuws
30-09-2022

Nieuw keuzevak op mbo: maritieme drones

Dit schooljaar was de start van het keuzevak drones (Droning toepassingen) in het mbo, bij onderwijsorganisatie Vonk. Bekijk hieronder het korte filmpje over de eerste les. In...

Nieuws
27-07-2022

Nieuwe video Regio Deal

De regio Kop van Noord-Holland is een prachtige regio met ruimte, natuur, cultuur en langgerekte stranden. Met dynamische stadskernen, volop werkgelegenheid en centra gericht op...

Nieuws
25-07-2022

Drones die muien, drenkelingen en vermisten opsporen

Interessant artikel door Lars van der Bel (Noordhollands Dagblad). Naast camera’s kent de drone sensoren ’waardoor het bijna onmogelijk is om te crashen’ en sirenes om mensen te...

Nieuws
19-07-2022

Nieuwe landelijke website Regio Deals

Het ministerie van Binnenlandse zaken heeft een nieuwe website Regio Deals gelanceerd: www.elkeregiotelt.nl. Deze website vervangt de site ‘De kracht van de regio’.

Nieuws
28-04-2022

ONHN en METIP versterken samenwerking

Esther Zijl, directeur Ontwikkelingsbedrijf NHN tekende vier samenwerkingsovereenkomsten met nieuwe innovatieve partner METIP.

Nieuws
01-04-2022

Ontwikkeling Maritiem cluster

Den Helder heeft veel aan zee gebonden activiteiten, zoals zeevaart, scheepsbouw, offshore (energie), havens, marine en maritieme dienstverlening. Dit is het Maritiem cluster.

Events
02-03-2022

Nieuwe keuzedelen voor mbo zoals 3D-printing, XR en drones

Wethouder Kees Visser en directeur van het Clusius College Rob Dekker onderstrepen het belang voor het ontwikkelen van mbo-keuzedelen van maritiem opkomende technologieën.

Nieuws
22-11-2021

Steven Koper aan de slag als programmadirecteur Tech@Connect

Per 15 november 2021 is Steven Koper gestart als programmadirecteur Tech@Connect. Dit in combinatie met de functie van business developer bij TerraTechnica.

Events
19-11-2021

Nieuw innovatiecentrum in Den Helder

Fysieke locatie van Maritime Emerging Technologies Innovation Park, kortweg METIP, officieel geopend.

Nieuws
22-04-2021

Koreaanse maritieme waterstof brandstofcel-drones betreden de Europese markt.

Het Koreaanse bedrijf Doosan Mobility Innovation (DMI) en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN) zijn een partnerschap aangegaan voor de ontwikkeling van maritieme drones.

Nieuws
20-02-2021

Regio Deal geeft Kop van Noord-Holland aanzien in het hele land.

Met de beklonken Regio Deal trekken het Rijk en de Noordkop samen op. Lees hier het artikel van Hans Brandsma in het Noord-Hollands Dagblad.

Nieuws
01-02-2021

Reddingsbrigade gaat met drone muistromen detecteren en drenkelingen opsporen

Onder de noemer “Veilig kust-, strand- en duintoerisme” gaat in de Kop van Noord-Holland een proefproject van start.