Actueel

|
Actueel
Nieuws
19-05-2023

Waterstofkraan op Kooyhaven kan al snel open

Mooi artikel door Marischka de Jager in de Helderse courant. Begin volgend jaar moet de Noordkop er klaar voor zijn: het bunkeren van waterstof als schone energiedrager.

Nieuws
08-05-2023

๐—ก๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐—ฑ-๐—›๐—ผ๐—น๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ฑ ๐—ต๐—ฒ๐—ฒ๐—ณ๐˜ ๐—ผ๐—ฝ ๐Ÿด ๐—บ๐—ฒ๐—ถ ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฏ ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜€๐˜๐—ฎ๐˜๐˜‚๐˜€ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—›๐˜†๐—ฑ๐—ฟ๐—ผ๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐—ฉ๐—ฎ๐—น๐—น๐—ฒ๐˜† ๐—ด๐—ฒ๐—ธ๐—ฟ๐—ฒ๐—ด๐—ฒ๐—ป

Dit is een Europese toekenning voor regioโ€™s die zich op een onderscheidende manier inzetten voor het ontwikkelen van een energiesysteem op basis van waterstof.

Nieuws
21-04-2023

๐—ช๐—ฎ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐˜๐—ผ๐—ณ ๐—ถ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ถ๐—ท๐—ป๐˜„๐—ฒ๐—ฟ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€: ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐˜‚๐—ด๐—ฏ๐—น๐—ถ๐—ธ ๐—ผ๐—ฝ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐˜„๐—ฎ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐˜๐—ผ๐—ณ๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป๐˜

WaterstofNHN, samenwerken aan een duurzame toekomstโ€™: hรฉt waterstofevenement dat op 20 april 2023 plaatsvond in theater de Kampanje in Den Helder.

Nieuws
20-04-2023

Waterstofsubsidie voor ondernemers

Er is een nieuwe subsidieregeling voor ondernemers voor het ombouwen van voer- en vaartuigen naar een waterstofaandrijving. Met deze subsidie geven we een impuls aan bedrijven.

Events
20-04-2023

[Event] WaterstofNHN 20 april 2023

Ben je geรฏnteresseerd in de lopende waterstofprojecten in Noord-Holland Noord en de partijen die hierbij betrokken zijn? Kom dan naar het evenement โ€œWaterstofNHN".

Nieuws
23-03-2023

[Nieuws] Samenwerking in de waterstofketen werpt vruchten af!

In Noord-Holland Noord lopen diverse waterstofprojecten: van productie en opslag tot transport en toepassing. Lees er alles over in dit artikel.

Nieuws
23-03-2023

[Nieuws] AanZET subsidie maakt aanschaf waterstoftruck extra aantrekkelijk

Waterstof elektrische vrachtautoโ€™s zijn een goede manier om de transportbranche te verduurzamen. Maar veel ondernemers twijfelen over de aanschaf vanwege de kosten.

Nieuws
27-02-2023

De ontwikkelingen bij METIP in beeld

METIP (Maritime Emerging Technologies Innovation Park) brengt maritieme technologie samen. En haalt nieuwe kennisgedreven werkgelegenheid naar Den Helder en de Noordkop.

Nieuws
20-02-2023

Toekenning 11,8 miljoen subsidie aan HYGRO positief voor uitrol waterstofkete...

Acceleratie van waterstofeconomie in Nederland: Waterstofproducent HYGRO heeft, tezamen met TNO, een subsidie van 11,8 miljoen euro toegekend gekregen om de keten van duurzame w...

Nieuws
06-02-2023

Watertaxi op waterstof in Den Helder

Een klein geel-blauw vaartuig trok de aandacht in de haven van Den Helder. Hier lag de eerste watertaxi van Nederland die vaart op waterstof.

Nieuws
30-09-2022

Nieuw keuzevak op mbo: maritieme drones

Dit schooljaar was de start van het keuzevak drones (Droning toepassingen) in het mbo, bij onderwijsorganisatie Vonk. Bekijk hierna het korte filmpje over de eerste les.

Nieuws
27-07-2022

Nieuwe video Regio Deal

De regio Kop van Noord-Holland is een prachtige regio met ruimte, natuur, cultuur en langgerekte stranden. Met dynamische stadskernen, volop werkgelegenheid en centra gericht op...