Onderwijs met lef: overheid, bedrijfsleven en onderwijs slaan handen ineen

De gemeente Schagen en scholen Regius College en VONK werken nauw samen, onder andere aan doorlopende leerlijnen. Dat is belangrijk omdat ze de overgang tussen verschillende onderwijsniveaus vergemakkelijken en ervoor zorgen dat leerlingen voortbouwen op wat ze eerder hebben geleerd. Steeds meer worden opleidingen op elkaar afgestemd en ook het bedrijfsleven haakt aan om mee te denken over de inhoud. 
Schagen is een bestemming voor goed onderwijs, geen station om voorbij te rijden, benadrukken wethouder Puck de Nijs-Visser, onderwijsdirecteur van VONK Miriam Coevert en directeur van het Regius College Edwin Siemons. Met gepaste trots vertellen ze over gezamenlijke projecten en idealen.

Van praten naar doen
“We hebben ontzettend hard gewerkt met elkaar”, zegt Siemons. “We hebben actielijnen met elkaar opgetuigd met als doel om leerlingen in Schagen te houden én we hebben krachten gebundeld met bedrijven en collega’s gekwalificeerd op gebieden zoals werken met AI en VR.” 

De Nijs-Visser: “Een andere ongelofelijk mooie stap die is gezet, is de realisatie van de nieuwe post-hbo Energietransitie. Die start in september van dit jaar en gaan we vanuit Schagen geven. Hiermee voegen we enorm veel waarde toe aan ons onderwijs. Toen ik dat een aantal maanden geleden voorstelde, verklaarde iedereen me voor gek, maar we hebben het voor elkaar gekregen. Ook dit laat weer zien dat je met samenwerking verder komt.”