ECAM onderzoekt wat kan en mag met 3D-printen

Even naar de bouwmarkt om kapotte onderdelen te vervangen, dat lukt niet als je maandenlang op missie en ver van huis bent. Daarom hebben alle oppervlakteschepen van de Koninklijke Marine in de afgelopen jaren een 3D-printer aan boord gekregen. Op zee kunnen ermee onderdelen worden geproduceerd die niet voor handen zijn, veel geld kosten of zelfs niet meer leverbaar zijn. 3D-printers zijn niet meer weg te denken bij Defensie.
Bij het Maritime Emerging Technologies Innovation Park (METIP) op Willemsoord wordt door ECAM nader onderzocht wat er allemaal kan en mag met 3D-printen.

Brian Wijker schreef er een mooi artikel over in het Noordhollands dagblad. 
Lees hier het hele artikel.

𝗢𝘃𝗲𝗿 𝗠𝗘𝗧𝗜𝗣
Bij METIP worden ondernemers, start-ups, kennisinstellingen, studenten en maatschappelijke organisaties samengebracht om te werken aan uitdagende en innovatieve vraagstukken voor de versterking van de maritieme, mariene en offshore energie sector.
METIP is onderdeel van de Regio Deal Maritiem cluster Kop van Noord-Holland en ontstaan in nauwe samenwerking met bedrijven, scholen, Ontwikkelingsbedrijf NHN, de gemeente Den Helder, provincie Noord-Holland en het Ministerie van Defensie.