De ontwikkelingen bij METIP in beeld

Innovatiecentrum METIP is één van de resultaten van de Regio Deal Maritiem cluster Kop van Noord-Holland. METIP (Maritime Emerging Technologies Innovation Park) brengt maritieme technologie samen. En haalt nieuwe kennisgedreven werkgelegenheid naar Den Helder en de Kop van Noord-Holland.

In onderstaande video zie je hoe METIP  is gericht op werkgelegenheid. Om zo jongeren te behouden voor deze regio en ze hier een goede toekomst te bieden. Aan het woord zijn onder andere programmamanager Mark Boeree over de kansen en mogelijkheden die METIP biedt. Jim van der Mee vertelt over de laatste drone-technieken en Rogier Dekker, oprichter Boomtag, over de toepassingen van NFC-technologie in kiteboards.Wouter Velthuis, systeembeheerder bij Simulatie Centrum Maritiem (SimCenMar) van de Koninklijke Marine laat zien hoe via virtual reality de trainingen gevolgd kunnen worden.

De programmalijn METIP is één van de drie programmalijnen van deze Regio Deal en heeft als doel Noord-Holland Noord te positioneren als dé kennisregio op het gebied van maritieme technologie. Partners als de Koninklijke Marine, het maritieme- en energiebedrijfsleven werken samen om innovaties te ontwikkelen en af te nemen.

De video is gemaakt door het ministerie van BZK.