๐—ก๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐—ฑ-๐—›๐—ผ๐—น๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ฑ ๐—ต๐—ฒ๐—ฒ๐—ณ๐˜ ๐—ผ๐—ฝ ๐Ÿด ๐—บ๐—ฒ๐—ถ ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฏ ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜€๐˜๐—ฎ๐˜๐˜‚๐˜€ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—›๐˜†๐—ฑ๐—ฟ๐—ผ๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐—ฉ๐—ฎ๐—น๐—น๐—ฒ๐˜† ๐—ด๐—ฒ๐—ธ๐—ฟ๐—ฒ๐—ด๐—ฒ๐—ป

ย 

๐——๐—ถ๐˜ ๐—ถ๐˜€ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—˜๐˜‚๐—ฟ๐—ผ๐—ฝ๐—ฒ๐˜€๐—ฒ ๐˜๐—ผ๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ๐—ป๐—ป๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ฟ๐—ฒ๐—ด๐—ถ๐—ผโ€™๐˜€ ๐—ฑ๐—ถ๐—ฒ ๐˜‡๐—ถ๐—ฐ๐—ต ๐—ผ๐—ฝ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ ๐—บ๐—ฎ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ถ๐—ป๐˜‡๐—ฒ๐˜๐˜๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ผ๐—ป๐˜๐˜„๐—ถ๐—ธ๐—ธ๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ฒ๐—ป๐—ฒ๐—ฟ๐—ด๐—ถ๐—ฒ๐˜€๐˜†๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฒ๐—บ ๐—ผ๐—ฝ ๐—ฏ๐—ฎ๐˜€๐—ถ๐˜€ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐˜„๐—ฎ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐˜๐—ผ๐—ณ.

De regio Noord-Holland Noord gaat een belangrijke rol spelen in de productie en distributie van waterstof. En in het Noordzeekanaalgebied ontstaat juist een grote vraag naar waterstof (vooral industrie). Samen vormen de twee regioโ€™s een ecosysteem dat een belangrijke rol gaat spelen in de ontwikkeling van waterstof in Nederland. De toekenning van de status onderstreept dit.

Interactieve kaart

Klik hier voor de interactieve kaart.
Klik op de blauwe bolletjes voor meer informatie.

๐—›๐—ฒ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐—ฏ๐—ฏ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—›๐˜†๐—ฑ๐—ฟ๐—ผ๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐—ฉ๐—ฎ๐—น๐—น๐—ฒ๐˜†-๐˜€๐˜๐—ฎ๐˜๐˜‚๐˜€ ๐—ธ๐—ฒ๐—ป๐˜ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป๐˜๐—ฎ๐—น ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐—ป ๐˜‡๐—ผ๐—ฎ๐—น๐˜€:ยท

  • Sterke positie in het Brusselse speelveld van wet- en regelgeving.
  • Grotere kans op toekenning van (co-)financiering
  • Aantrekkelijke plek voor het bedrijfsleven en kennisinstellingen om zich te vestigen in onze regio. En om te innoveren en/of te investeren in waterstof.
  • Bijdrage aan de positionering van de regio als innovatieve en duurzame regio.
  • Vergroot de (internationale) positie van Noord-Holland.

๐—š๐—ฒ๐˜‡๐—ฎ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ๐—ฒ ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป๐˜ƒ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ด

De aanvraag voor de status van Hydrogen Valley is gedaan door deย Provincie Noord-Hollandย samen met de regioโ€™s Noord-Holland Noord en het Noordzeekanaalgebied enย New Energy Coalition. De toekenning bevestigt dat de waterstofinitiatieven in de Regio Deal Maritiem cluster Kop van Noord-Holland effect hebben.ย Elke regio telt.

๐—›๐—ผ๐—ผ๐—ณ๐—ฑ๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ท๐—ฒ๐—ฐ๐˜๐—ฒ๐—ป

De Valley kent een aantal hoofdprojecten naast kleinere initiatieven. De opgenomen hoofdprojecten in Den Helder zijn:

  • Project H2Gateway in Den Helder: de beoogde blauwe waterstofproductiefaciliteit op het NAM-terrein.
  • De uitvoering van het convenant waterstof in zware mobiliteit; de realisatie van een waterstoftankstation in Kooyhaven (onderdeel van project @Zephyros) is hier onderdeel van.
  • Aansluiting van Den Helder op de infrastructuur op de Noordzee: met oog op de aanlanding van op zee geproduceerde waterstof bij nog te bouwen windparken of juist voor het afvoeren van CO2 naar opslag onder de Noordzee.
  • Verbinding van Den Helder met de nationale waterstofbackbone.
  • Slimme energie-oplossingen om het probleem van netcongestie op te lossen met het oog op aanbieden van duurzame walstroom in de haven van Den Helder.

Kortom: met de toekenning van de Hydrogen Valley status zetten we een belangrijke stap richting de verdere ontwikkeling waterstof in onze regio. Op weg naar een duurzamere toekomst en minder afhankelijk van fossiele brandstoffen.

Opย https://h2v.eu/ย is te zien welke regioโ€™s in Europa de status van Hydrogen Valley hebben gekregen.