Waterstof in de schijnwerpers: terugblik Waterstofevent

โ€˜WaterstofNHN, samenwerken aan een duurzame toekomstโ€™. Dat was de titel van het waterstofevenement dat op 20 april 2023 plaatsvond in theater de Kampanje in Den Helder. Georganiseerd door Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN) en New Energy Coalition. Vele initiatieven op het gebied van waterstof werden gepresenteerd aan de ruim 120 bezoekers. Onder hen ondernemers die waterstof willen gaan produceren รฉn ondernemers die willen gaan overstappen op waterstof als duurzame energiedrager.

โ€˜We kijken terug op een prachtig evenementโ€™, vertelt Mark Boerรฉe programmamanager van de Regio Deal Maritiem Cluster Kop van Noord-Holland. โ€˜Het enthousiasme wordt steeds groter nu er steeds meer kansen komen om een waterstofeconomie verder van de grond te krijgen. Zo is er vanaf vandaag een subsidieregeling die ondernemers meer mogelijkheden biedt om over te stappen op waterstof. Klik hier voor meer informatie. We hebben zowel de producenten als de afnemers van waterstof nodig om van het โ€˜kip-en-ei- verhaalโ€™ af te komen.
Daarnaast is er nog veel technische kennis nodig om ook daadwerkelijk machines en voertuigen te kunnen produceren en onderhouden die op waterstof werken.
Via het platform www.waterstofNHN.nl brengen we ondernemers samen, delen we kennis en kunnen we mooie ideeรซn werkelijkheid maken. Ik nodig iedereen dan ook van harte uit om zich daar aan te melden.โ€™

Ook wethouder economie Tessa Augustijn is enthousiast over de ontwikkelingen: โ€˜Het is van groot belang dat we voldoende duurzame waterstof hebben om onze klimaatdoelen te halen. En daar hebben we actieve partijen voor nodig die samen werken aan innovatieve oplossingen. Met het waterstofplatform NHN en andere activiteiten binnen de Regio Deal, dragen we echt bij aan de verdere ontwikkeling en groei van de waterstofeconomie.โ€™

De Regio Deal is een samenwerking tussen Ministerie van Binnenlandse Zaken en KoninkrijksrelatiesProvincie Noord-Holland, gemeenten en andere organisaties om de regio sterker te maken voor de toekomst. Samen investeren we in nieuwe ideeรซn op het gebied van waterstof en technologie. Dit moet leiden tot meer banen en beter opgeleid personeel in de regio, en uiteindelijk bijdragen aan een sterke economie.